Oud-werknemer die informatie over autonome auto’s stal door Apple aangeklaagd

Een oud-werknemer van Apple probeerde dit voorjaar informatie te stelen over een project rondom zelfrijdende auto’s. Het bedrijf heeft de werknemer nu aangeklaagd. Dat meldt Tweakers.

De werknemer was in april dit jaar met vaderschapsverlof. Aan het einde van de maand kwam hij echter de campus binnen en zette hij bestanden over naar de laptop van zijn vrouw via AirDrop. Het gaat onder meer om technische informatie over een printplaat voor in de auto en om een PDF van 25 pagina’s met het ontwerp voor een pcb in de auto.

Overstap

De man zei een aantal dagen later dat hij overstapte naar een andere werkgever, namelijk Xiaopeng Motors. Dat Chinese bedrijf werkt ook aan zelfrijdende auto’s. Na dat gesprek zag het team voor databasebeveiliging echter dat hij in de dagen voor zijn aankondiging meer activiteit op het netwerk vertoonde dan in de jaren ervoor.

De beveiliging bekeek vervolgens beelden van beveiligingscamera’s terug. Zo werd de diefstal opgemerkt. De man heeft inmiddels bekend de documenten te hebben gestolen.