Oude Facebook-berichten van CEO Mark Zuckerberg verdwenen

Facebook

Diverse oude Facebook-berichten van CEO Mark Zuckerberg zijn verdwenen, zo ontdekte Business Insider. In die berichten werden belangrijke momenten in de geschiedenis van het sociale medium beschreven. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat de berichten “per ongeluk” verwijderd waren vanwege “technische fouten”.

“Een paar jaar geleden zijn een aantal van Marks berichten per ongeluk verwijderd door technische fouten. Het zou veel werk hebben gekocht om ze terug te krijgen en er zou geen garantie zijn geweest dat we succesvol werden, dus we deden het niet”, aldus de woordvoerder.

De berichten waren onder meer bekendmakingen van ontwikkelingen op Facebook, die door diverse nieuwsmedia geciteerd werden bij de publicatie. Die links werken nu dus niet meer.

“We vinden dat mensen informatie over aankondigingen uit het verleden en groot nieuws van het bedrijf moeten kunnen vinden, wat de reden is dat we deze informatie openbaar hebben gedeeld en gearchiveerd – eerst in onze blog en in de afgelopen jaren in onze Newsroom.”

Verantwoordelijk houden

Groot nadeel is echter dat het een stuk moeilijker is om de geschiedenis van Facebook terug te zoeken nu de berichten verdwenen zijn, en er wijzigingen zijn aangebracht aan hoe aankondigingen en blogberichten bewaard worden. Daardoor is het moeilijker om het bedrijf en Zuckerberg verantwoordelijk te houden voor verklaringen uit het verleden.

Wat er allemaal precies verdwenen is, is moeilijk te controleren. De woordvoerder zei in ieder geval niet te weten hoeveel berichten er in totaal verdwenen zijn. Wel is duidelijk dat berichten uit 2007 en 2008 allemaal verdwenen zijn. Dat heeft de woordvoerder ook bevestigd.

Foto: Shutterstock.com