Ōura-ring helpt je dagelijks leven beter in te richten

Terwijl de meeste aandacht uitgaat naar wearables die je om je pols kunt dragen, zijn er ook een aantal bedrijven die zich bezighouden met een wearable die je om je vinger kunt dragen. Zo hebben we al Ringly en Mota, wearables die ervoor zorgen dat we notificaties vanaf onze vingers kunnen lezen.

De nieuwste wearable op dit gebied is op dit moment bezig met een crowdfunding-campagne via Kickstarter. De ring, genaamd  Ōura, is water- en kras-bestendig. De ring is gemaakt van keramiek en houdt al je activiteiten bij. Op basis daarvan geeft de ring advies over je activiteiten gedurende de dag en laat je ook weten als je het rustiger aan moet doen.

oura-1

Ōura is ontworpen door een team uit Finland, bestaande uit mensen die zich onder andere bezig hielden met het bedenken van algoritmes voor hartslagmonitor-gigant Polar. De ring meet dus niet alleen je hartslag, maar ook de tijd daartussen. Daarnaast zorgt de ring ervoor dat je inzicht krijgt in je slaappatroon en hoe je deze kunt verbeteren. Elke dag geeft de Ōura je een update over hoe je je dag het beste kunt beginnen. Is het wel of niet verstandig om je dag te beginnen met een rondje hardlopen?  Ōura laat het je weten aan de hand van een score.

oura2

De ring is niet uitgerust met een display en werkt via Bluetooth en een bijbehorende applicatie op je smartphone. De  Ōura is niet alleen voor vrouwen om te dragen, maar is dankzij zijn unisex-design ook een aantrekkelijke ring voor mannen. Daarnaast wordt ‘ie geleverd in een luxe doos, die je eveneens als oplader kunt gebruiken. Na ongeveer drie dagen moet de Ōura worden opgeladen. Geïnteresseerden kunnen de ring als eerste via Kickstarter bestellen voor 199 dollar. Voordat de ring naar je wordt verzonden, stuurt het bedrijf eerst een aantal plastic ringen naar je op, zodat je de juiste maat kunt kiezen. Earlybirds kunnen de ring in november al op hun deurmat verwachten. De uiteindelijke verkoopprijs van de ring zal 299 dollar bedragen.