AngelList neemt Product Hunt over voor 20 miljoen euro

Wie een beetje in de tech- en startupscene zit, kent waarschijnlijk Product Hunt wel. Op deze site kunnen gebruikers nieuwe producten en diensten posten. Van gadgets tot podcasts. Vervolgens kunnen andere gebruikers hier vervolgens over discussiëren, maar vooral ook een upvote geven. Hoe meer upvotes hoe meer aandacht, zo simpel is het. De site is een belangrijk plek voor startups om hun producten of diensten onder de aandacht te brengen. En nu heeft AngelList de site overgenomen voor 20 miljoen dollar! Tenminste, dat zeggen bronnen tegen Recode.

AngelList is een site waar investeerders op zoek kunnen naar interessante startups. Product Hunt is een interessante uitbreiding van hun portfolio, zeker als er in de toekomst koppeling worden gemaakt tussen beide diensten.

Dat AngelList (naar verluid) 20 miljoen dollar betaalt, is bijzonder, want Product Hunt heeft eigenlijk nog niet echt inkomsten. Het heeft vooral een groep hele interessante en actieve gebruikers. Binnen AngelList krijgt de site de tijd en middelen om daadwerkelijk een verdienmodel op te gaan zetten, hoopt oprichter Ryan Hoover.

Er werken op dit moment 14 mensen bij het bedrijf. Zij gaan “bijna allemaal” mee naar AngelList. De bedoeling is dat de site binnen dat bedrijf zelfstandig blijft opereren. En dus geld gaat verdienen.