Overname bevestigt dat Apple werkt aan augmented reality-bril

De toepassingen van augmented reality die mogelijk worden in iOS 11, dankzij ARKit van Apple, zijn indrukwekkend. Daar is eigenlijk iedereen het over eens. Apple loopt na dit jaar opeens voorop op het gebied van augmented reality, omdat het de mogelijkheden voor een breed publiek beschikbaar maakt via de iPhone en iPad. Een AR-bril zou een logische volgende stap zijn en alles wijst erop dat Apple die aan het ontwikkelen is.

iGlasses wordt de nog niet bestaande bril in de volksmond al genoemd. En om die te bouwen heeft Apple uiteraard de nodige technologie nodig. Een deel daarvan ontwikkelt het niet in huis, maar haalt het van buiten door overnames te doen. Zo is bekend geworden dat Apple de Duitse startup SensoMotoric Instruments heeft overgenomen. MacRumors wist dit als eerst te melden, waarna Apple het nieuws zowaar bevestigde tegen Axios.

SensoMotoric heeft eyetracking-technologie ontwikkeld die in een bril kan worden verwerkt. Op die manier kan worden geregistreerd waar iemand naar kijkt en zou je dus middels je ogen applicaties kunnen bedienen in augmented reality of virtual reality.

SensoMotoric Instruments

Bril

Overigens is de techniek van SensoMotoric Instruments niet expliciet voor gebruik in een bril, hij zou ook in een computer of smartphone kunnen worden ingebouwd. Er zijn echter al veel meer bedrijven die dat kunnen en hebben gedaan de afgelopen jaren, terwijl het nut hiervan in de praktijk zeer beperkt blijkt.

Dat Apple het bedrijf heeft overgenomen voor het gebruik van dit soort technologie in een augmented reality-bril voelt daarom logisch. Maar of dat ook echt het doel is, zal de toekomst uitwijzen. Eerst maar eens zien wat de daadwerkelijke impact is van ARKit op de iPhone en iPad.