Overname Yahoo door Verizon uitgesteld naar tweede kwartaal

De overname van Yahoo door telecombedrijf Verizon is uitgesteld naar het tweede kwartaal van dit jaar. Dat maakte het techbedrijf gisteren bekend bij de presentatie van zijn jaarcijfers. In eerste instantie zou de overname nog in het eerste kwartaal van 2017 afgerond worden.

De overname is uitgesteld vanwege de bekendmaking van twee grote hacks bij Yahoo. In september bracht het bedrijf naar buiten dat in 2014 de gegevens van 500 miljoen klanten zijn gestolen. Vorige maand volgde een tweede aankondiging, dit keer van een hack uit 2013. Daarbij zijn 1 miljard (!) gebruikers slachtoffer geworden.

Na het bericht van de hack uit 2014 zou de overname mogelijk al in gevaar zijn komen. Van het afbreken van de overname is, als het aan Yahoo ligt, dus geen sprake. Wel is de Amerikaanse beurswaakhond gestart met een onderzoek naar de datalekken bij Yahoo. Ook Yahoo zelf doet onderzoek naar de hacks. Een woordvoerder van Verizon zegt tegen Bloomberg dat onderzoek vooralsnog af te wachten.

Altaba

Yahoo gaat na de overname door Verizon verder onder de naam Altaba. Dat bedrijf heeft een belang van 15 procent in de aandelen van de Chinese webgigant Alibaba, schrijft Reuters.

Met de overname krijgt Verizon onder meer fotowebsite Flickr en blogsite Tumblr in handen.