Overnamekandidaten Yahoo willen twee keer zoveel betalen als verwacht: 5 miljard dollar

Meerdere bedrijven die interesse hebben getoond in Yahoo willen meer dan 5 miljard dollar neertellen voor de overname. Dat schrijft CNBC op basis van een aantal anonieme bronnen. Het bedrag is opvallend, omdat de laatste verwachting was dat het bedrijf slechts 2 tot 3 miljard zou opleveren.

Door sommige media was het bedrijf al ongeveer toegeschreven aan telecomprovider Verizon, maar die zou slechts 3,5 miljard dollar hebben geboden. De kans is dus groot dat het internetbedrijf uiteindelijk naar een andere partij gaat, maar wie dat wordt, is nog onduidelijk.

Het bestuur van Yahoo zou vrijdag om tafel gaan zitten om de biedingen te bekijken. De laatste biedingsronde zal vervolgens waarschijnlijk over ruim een maand worden afgerond.

De overname van Yahoo is een grote in de internetwereld. In Nederland is Yahoo nooit een hele belangrijke speler geweest, maar in bijvoorbeeld de VS wel. Voordat Google opkwam was het daar dé zoekmachine, maar ook de maildienst en nieuwssite waren razend populair. De laatste jaren gaat het echter niet goed met Yahoo en ook CEO Marissa Meyer heeft moeite om het bedrijf weer te laten floreren.

Gisteren werd duidelijk dat de patenten die Yahoo heeft op het gebied van zoek- en advertentietechnologie los worden verkocht. Dat moet ook ongeveer een miljard dollar opleveren.