Paaspop houdt AI-, IoT- en Machine Learning-hackathon

Dit jaar wordt er op Paaspop een hackathon gehouden voor IT-studenten en net afgestudeerden. De deelnemers proberen veelgehoorde klachten – bijvoorbeeld een lange rij bij de WC of een podium waar het wel érg druk is – op te lossen met kunstmatige intelligentie, het Internet of Things (IoT) en machine learning.

Op het festival komen overal IoT-apparaten te hangen. Daarmee wordt een grote hoeveelheid interessante data opgehaald over publieksstromen. De deelnemers gaan met kunstmatige intelligentie en machine learning de data slim combineren en analyseren.

Oplossingen

Als bezoeker heeft dat ook een aantal voordelen. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld geïnformeerd worden over waar de langste rij voor de wc staat. De organisatie kan op zijn beurt weer informatie krijgen over waar de kans op een opstootje het grootst is, doordat er veel mensen naar een specifiek optreden toe gaan.

Natuurlijk zijn dit slechts een paar voorbeelden. De deelnemers van de hackathon mogen namelijk zelf bedenken met welke oplossingen ze aan de gang gaan. Van de ideeën wordt ook een eerste versie van een app of een product ontwikkeld. Daardoor kunnen de oplossingen ook getest worden.

Wat de beste oplossing is, wordt na afloop bekendgemaakt.