Pampers onthult Lumi: nu zijn zelfs de luiers van je kind slim

Pampers-Lumi

Tegenwoordig komen we om in de slimme apparaten. Er zijn slimme camera’s, slimme horloges en slimme sloten. Maar je kunt ook je baby voorzien van iets slims: een slimme luier. Pampers heeft die namelijk geïntroduceerd in de vorm van Lumi, schrijft Engadget.

Lumi is een all-in-one verbonden systeem met verschillende onderdelen. Er zitten twee activiteitssensoren in voor luiers, een camera van Logitech die in een baby monitor met WiFi zit, en een app die alles met elkaar verbindt.

De sensoren vertellen je allereerst of een luier nat is of niet. Je weet dus wanneer hij verschoont moet worden, en hoeft dat niet constant te controleren. Sterker nog: Lumi bouwt verder op de Swaddler-lijn van luiers, en de sensor houdt een oog op de blauwe strip aan de buitenkant die aangeeft hoe nat de luier is. Nadeel is wel dat je de Lumi-versie van de luiers moet kopen.

Camera

Daarnaast kunnen de sensoren de nachtrust van je kind volgen. De camera houdt op zijn beurt de kinderkamer in de gaten met een groothoeklens van 1080p. Die lens meet ook de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer. Verder is de camera een hub voor de activiteitssensor, die helpt om de informatie naar je Pampers-account te brengen.

De camera gebruikt het versleutelde videoplatform van Logitech, waardoor de beelden beveiligd moeten zijn. Nadeel is natuurlijk dat als iemand je account binnen weet te komen, diegene mooi alles in de kinderkamer kan zien.

Tot slot is er de app waar alle informatie in komt. Daarin zie je ook trends over het gedrag van je kind. Aan de hand van die data kun je bijvoorbeeld zien of je kind mogelijk ziek is of door een groeispurt gaat.

Beperkte tijd

Het Lumi-systeem komt met twee pakken aan luiers. Je kunt een abonnement afnemen om nieuwe luiers in huis te krijgen. Wat ze precies gaan kosten, is nog onbekend. De luiers komen deze herfst pas op de markt, en het is nog niet duidelijk of ze dan ook naar Nederland komen. Wel is er een wachtlijst waar je je voor aan kunt melden.

Nadeel is echter dat de luiers alleen tot maatje vier op de markt komen. Simpel gezegd: ze zijn alleen in het eerste jaar van het leven van je kind te gebruiken. Daarna moet je helaas weer over op de ‘domme’ variant.