Panasonic maakt afgesloten kamertje voor je gezicht

Panasonic-Wear-Space

Op kantoren kan het behoorlijk druk zijn, en door al die rondlopende mensen ben je mogelijk snel afgeleid. Panasonic heeft daar wat op bedacht: een afgesloten kamertje voor je gezicht. De zogenaamde Wear Space werd samen met de Japanse ontwerper Kunihiko Morinaga gemaakt, meldt Quartz.

De Wear Space bestaat uit grijze oogkleppen die voorkomen dat je allerlei dingen om je heen ziet. Ook zit er een Bluetooth-koptelefoon bij, zodat je jezelf niet alleen visueel maar ook qua geluid kunt isoleren van de wereld.

Het is dus een beetje vergelijkbaar met oogkleppen voor paarden. Bij paarden zou het effect echter niet alleen maar goed zijn, want ze kunnen de dieren ook nerveus maken. Of dat voor mensen ook geldt, is natuurlijk nog maar de vraag.

Prototype

Vooralsnog gaat het slechts om een prototype, maar het bedrijf hoopt via crowdfunding ongeveer 134.000 dollar op te halen om het product te produceren. De mensen die het project steunen, kunnen de Wear Spaces volgend jaar verwachten. Momenteel is hij echter alleen te koop in Japan. Daarna wordt massaproductie overwogen.