Deze tv van Panasonic is onzichtbaar totdat je hem aanzet

Begin dit jaar was hij al te zien op de CES in Las Vegas: de transparante tv van Panasonic. Op dit moment vindt in Japan de technologie- en elektronicabeurs CEATEC plaats, zeg maar de Japanse variant van de Consumer Electronics Show. Het Japanse elektronicamerk heeft daar een verbeterd prototype van zijn ‘onzichtbare tv’ gepresenteerd.

De televisie lijkt gewoon op een glasplaat die je in je kast kan zetten, zoals Panasonic het op de beurs tentoonstelt. Maar zodra je de afstandsbediening op het apparaat richt en een knop induwt, verandert het doorzichtige scherm in een helder beeld. Hoe dan ook: een gifje zegt meer dan duizend woorden.

giphy

Hoewel er niet veel over het ding bekend is, zoals wanneer we er een kunnen kopen, heeft Engadget van een woordvoerder van Panasonic weten te ontfutselen dat dat waarschijnlijk nog even gaat duren. Het Japanse bedrijf verwacht nog minstens drie jaar nodig te hebben om het prototype te verbeteren. Het geduld van mensen die niet kunnen wachten wordt dus nog even op de proef gesteld…