Parijs heeft binnenkort zijn eigen startup campus met plek voor maar liefst 1000 startups

In Frankrijk timmert de techscene inmiddel hard aan de weg. Het bedrijfsleven maar ook de politiek ziet in dat innovatie moet komen vanuit jonge, innovatieve techbedrijven die de wereld kunnen veroveren. Vandaar dat deze week in Parijs gestart is met de bouw van ’s werelds grootste incubator tot nu toe, dat plek moet gaan bieden aan ruim 1000 startups.

De start van de bouw werd deze week feestelijk gevierd in Parijs, waar de Franse president François Hollande het startsein gaf. Het project dat geïnitieerd werd door de Franse ondernemer Xavier Niel, gaat naar verluid €150 miljoen euro kosten. Als locatie is gekozen voor de Halle Freyssinet in Parijs, een oud treinstation uit 1920, dat voor de gelegenheid totaal wordt verbouwd.

De Franse overheid draagt voor 10% bij aan de kosten van de verbouwing, en hoopt dat het initiatief er voor gaat zorgen dat Frankrijk een nog betere internationale reputatie opbouwt als digitale voortrekker. “Dit historische monument wordt nu een baken van de toekomst” aldus Hollande.