Parrot in de problemen? 290 medewerkers van de drone-afdeling worden ontslagen

De Franse fabrikant Parrot heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in het maken van drones, maar het lijkt niet goed te gaan met het bedrijf. Gisteravond werd bekendgemaakt dat 290 medewerkers van de drone-afdeling worden ontslagen. Dat betekent dat één op de drie drone-medewerkers weg moet.

150 van deze ontslagen vallen bij het Franse hoofdkantoor van het bedrijf. De rest wordt verdeeld over de andere kantoren. Hoewel er geen specifieke locaties genoemd worden, is het waarschijnlijk dat er ook veel werknemers in San Francisco de laan uitvliegen. Daar is namelijk ook een kantoor waar veel aan drones gewerkt wordt. In totaal werken er 840 mensen op de afdeling.

Teleurstellende cijfers

De verklaring van Parrot is dat ze zich dit jaar willen richten op een beperkt aantal producten, in plaats van diverse nieuwe drones. Henri Seydoux, CEO van het bedrijf, hoopt op deze manier “een duurzame en winstgevende groei” te ontwikkelen. Daarnaast wil het bedrijf zich meer richten op de systemen in slimme auto’s. Op dit moment zijn er al een aantal entertainmentsystemen van Parrot voor in de auto. Seydoux denkt echter dat deze markt voor het bedrijf veel belangrijker gaat worden.

Maar de ontslagen kunnen ook te maken hebben met de teleurstellende cijfers uit het vierde kwartaal. Er werd toen namelijk maar 85 miljoen euro aan omzet gedraaid, in plaats van 100 miljoen die ze ambieerden. Toch komt driekwart van dat bedrag uit de verkoop van drones. Het andere deel komt uit haar andere producten, bijvoorbeeld draadloze koptelefoons.