Parrot laat drones gemakkelijker binnenshuis navigeren met nieuwe kit

De Franse dronefabrikant Pattor heeft een speciale development kit gemaakt om drones en andere robots te helpen bij het vermijden van obstakels als ze binnen zijn. Ontwikkelaars kunnen hiermee aan de slag, maar zullen dat wel zelf voor de drone of robot moeten zorgen. De kit, die de Parrot S.L.A.M.dunk heet, bestaat namelijk echter uit sensoren en een computer

Aan de hand van een ultrasound sensor, twee fisheye camera’s, een barometer en een magnetometer moeten drones en robots gemakkelijker binnenshuis kunnen navigeren. De kit heeft voor het uitvoeren van de berekeningen een speciale processor van Nvidia aan boord en speciale software. Daarnaast bevat hij er USB en HDMI-aansluitingen.

De sensor moet volgens Parrot objecten die op maximaal vijftien meter afstand liggen kunnen detecteren. De kit kan gebruikt worden bij het maken van prototypes van drones en robotische oplossingen. Hij kan daarbij worden ingezet op ruimtes in kaart te brengen middels 3D-mapping of voor de ontwikkeling van autonome navigatie. Je kunt de S.L.A.M.dunk dus gebruikt om een drone te maken die zelfstandig in een gebouw kan rondvliegen.

Parrot

Opvallend is dat de kit geen onderdeel is van de eigen producten van Parrot, aangezien zij zelf allerlei drones maken. In plaats daarvan is de S.L.A.M.dunk bedoeld voor andere bedrijven (of hobbyisten) die dit doel willen bereiken.

De Parrot S.L.A.M.dunk is een direct klaar om te gebruiken module dat de ontwikkeling van de nieuwe applicaties voor drones en robotische platformen moet versnellen.

Hoeveel de kit gaat kosten is nog niet bekend. Hij moet dit najaar beschikbaar zijn.