Bestuur zelf een X-Wing uit Star Wars met deze nieuwe drone van Parrot

Het is de droom van elke Star Wars-fan: zelf een X-Wing besturen. Nu kan dat binnenkort al in virtual reality, maar ook in het echt wordt het mogelijk. Nou ja, een soort van dan. Dronefabrikant Parrot heeft namelijk een nieuwe drone gelanceerd die best wel wat weg heeft van een X-Wing. Hij heet de Parrot Swing en kan zowel horizontaal als verticaal vliegen.

Het apparaat kan een maximumsnelheid van bijna 30 kilometer per uur bereiken en is volgens de fabrikant geschikt om snel en soepel heen en weer te vliegen, U-bochten te nemen en een looping te maken. Het apparaat kan stabiel blijven vliegen, dankzij een ingebouwde gyroscoop en accelerometer. Verder zit er een camera in om foto’s te maken, die worden opgeslagen op het interne geheugen. De accu gaat ongeveer 10 minuten mee en je bestuurt de drone via de bijbehorende app. De Parrot Swing kost je 139 euro.
Parrot_Swing2

Parrot Mambo

Daarnaast is er ook nog de Parrot Mambo. Deze heeft geen Star Wars-referenties, maar is desondanks leuk speelgoed. Het kleine ding heeft een kanon om schijven af te schieten en kan net als de Swing een maximale snelheid van 30 kilometer per uur halen. Daarnaast zit er ook een grijphaak aan om voorwerpen vast te pakken en een lamp om in het donker te kunnen zien.

Hij is geschikt om zowel binnen als buiten te gebruiken en de accu gaat 10 minuten mee. De Parrot Mambo is dit najaar te koop voor 119 euro.

Parrot_Mambo