Partner voor de feestdagen? 77% van de Nederlandse singles vindt dat niet nodig

Single de feestdagen in, partner feestdagen, liefde, winter

Het is november en weer wintertijd. Dus ook al is het nog relatief warm, het feestdagenseizoen staat op de drempel. Voor diverse mensen kan dat een reden zijn om een partner te zoeken, waar je gezellig samen mee naar het Kerstdiner kunt of mee kunt knuffelen tijdens koude avonden. Maar voor de meeste singles in Nederland is dat niet zo nodig, aldus onderzoek van datingapp Fruitz onder 500 single Nederlanders. 77% vindt het geen probleem om single de feestdagen in te gaan.

In het buitenland staan de koude maanden bekend als ‘cuffing season’: het seizoen waarin singles zoeken naar een partner om tegen aan te kruipen. Maar in Nederland lijkt dat dus minder een begrip, aldus het onderzoek. Mochten de respondenten namelijk een potentiële partner tegenkomen, dan neemt 65% daar alleen genoegen mee als diegene ook echt volledig voldoet aan diens eisen. Dat geldt zeker voor Gen Z, aldus het onderzoek. Bijna driekwart van deze generatie weigert de eisen bij te stellen.

Altijd eerlijk over relatiestatus

Toch zijn we niet helemaal ongevoelig voor die koude maanden. Hoewel 89% van de Nederlandse singles volgens Fruitz het hele jaar door gebruikmaakt van datingapps, gaat iets meer dan een kwart toch wel serieuzer op zoek tijdens de koude maanden.

Daarbij helpt het dat we blijkbaar ook best eerlijk zijn over onze eigen status: 90% zegt altijd eerlijk te zijn tegen een ander over de relatiestatus, of ze nu single zijn of niet.

Foto: Shutterstock.com