Pasje vergeten? Bij Shell betaal je voortaan via PayPal

Betalen voor een volle tank wordt voor automobilisten in het Verenigd Koninkrijk nog makkelijker gemaakt. Ze hoeven zelfs niet meer bij hun auto weg te gaan. PayPal-gebruikers kunnen bij de Shell-pomp voortaan betalen met hun mobiele telefoon. Het systeem is onderdeel van Shell’s ‘Fill Up and Go’ service.

shell-and-paypal-launch-fill-up-and-go-1

Fill up and Go is beschikbaar via de Shell Motorist-app. De applicatie is zowel beschikbaar voor Android- als voor iOS-gebruikers. Na installatie moet de applicatie eerst gelinkt worden aan je PayPal-account. Vervolgens moet je een pincode van vijf cijfers invullen. Met deze code kan je in- en uitloggen en betalingen autoriseren.

shell-and-paypal-launch-fill-up-and-go-2

Automobilisten die bij de Shell arriveren kiezen eerst de gewenste benzinepomp. Op elke pomp zit een grote sticker met een QR-code geplakt. Deze moet gescand worden met de applicatie. Hierna kun je bedrag aanklikken waar je maximaal voor wilt tanken. Dat kan bijvoorbeeld al vanaf 5 pond. De applicatie activeert automatisch de pomp en houdt op zodra het bedrag is bereikt. Je hoeft niet meer naar binnen om af te rekenen, want de transactie gaat via de applicatie. Ook is het mogelijk om de bon te bewaren in de app.

paypal

Shell Groot-Brittannië en PayPal zijn de applicatie al twee jaar aan het testen. Sinds april dit jaar was het al voor Shell Drivers Clubleden mogelijk om gebruik te maken van de app, maar nu wordt het systeem uitgebreid naar honderden Shell-locaties door het hele land. Via de applicatie en de website van Shell kunnen klanten checken welk tankstation al gebruik maakt van de service.