Autonome passagiersdrone krijgt vergunningen voor testvluchten in Verenigde Staten

Als een drone iets vervoert, dan is het meestal hooguit een pakketje. In de Verenigde Staten kan dat binnenkort echter allemaal gaan veranderen, want het Chinese EHang heeft vergunningen voor speciale testvluchten in Nevada bemachtigd, aldus de Las Vegas Review-Journal. Het bedrijf kan daarom aan de slag met passagiersdrones, die wel eens de vliegende equivalent van een zelfrijdende auto kunnen worden.

EHang wil met de vergunningen de 184 gaan testen – een drone met één stoel voor een passagier. De Institute for Autonomous Systems, dat de vergunning heeft verleend, verwacht dat zelfvliegende taxi’s ooit een dagelijks onderdeel worden van het openbaar vervoer.

Met de vergunningen mag de 184 gaan rondvliegen – maar niet overal. De passagiersdrone zal worden beperkt tot een klein stukje Amerikaanse lucht, waar dus alleen simpele testvluchten uitgevoerd mogen worden. Met de tests moet EHang bij de Federal Aviation Administration aantonen hoe veilig de drone nou eigenlijk is – en of hij op een dag als een volwaardig vliegtuig gezien mag worden.

Wat is de volgende stap? Wie weet dat er ooit ook wel onderwaterdrones mensen gaan vervoeren. Als we die met de Nintendo Power Glove mogen bedienen, zijn we helemaal tevreden.