Paus Franciscus gaat deze week in gesprek met kinderen via Google Hangouts

Paus Franciscus zal deze week opnieuw in gesprek gaan met studenten en kinderen via Google Hangouts, dat heeft het bedrijf gisteren bekend gemaakt.

Het is de tweede keer dat de paus via het medium in gesprek gaat met kinderen en studenten. Afgelopen september nam de paus ook al deel aan een conversatie met studenten.

Dit keer zal Franciscus in gesprek gaan met kinderen uit verschillende landen die een handicap of speciale behoeften hebben. De conversatie richt zich voornamelijk op kinderen uit Brazilië, Spanje, India en de Verenigde Staten.

In tegenstelling tot voorgaande pausen omarmt Franciscus de technologische ontwikkeling op diverse manieren. Hij is zeer uitgesproken over de mogelijkheden die technologie biedt om mensen te verbinden.

Via Google Hangouts wil hij dit nogmaals benadrukken. Met de inzet van het medium kan hij verschillende personen met elkaar verbinden.

De conversatie wordt mede mogelijk gemaakt door Scholas. Scholas is een educatieve organisatie die is opgericht door paus Franciscus om kinderen te verbinden en toegang te bieden tot diverse communities.

Google zet de videochat-dienst al geruime tijd in om bekende personen te verbinden met de ‘normale’ mens. Zo gingen onder andere David Beckham en Barrack Obama de paus voor.

Wil je de sessie volgen, dan kun je de Hangout via YouTube bekijken. De sessie zal donderdag om 10:00 AM ET (4:00 PM CET) van start gaan.