Paypal Innovate: Nieuwe betaal-startups in de spotlight tijdens event in San Francisco

Helaas loop ik collegablogger Chantal Schepers net mis in the Valley want die vliegt dit weekend weer terug naar Nederland. Maar op het moment dat je dit bericht leest hang ik inmiddels zelf boven de Atlantische Oceaan op weg naar San Francisco. Op uitnodiging van Paypal zal ik daar de komende week live verslag doen van Paypal Innovate, een internationaal congres over e-commerce, online betalingen en alle techniek die dat steeds makkelijker mogelijk maakt.

Paypal organiseert de conferentie met name voor developers en om aandacht te vestigen op zijn nieuwe open platform en api waardoor het voor webwinkels en e-commerce diensten nog makkelijker wordt om online betalingen middels paypal te faciliteren.

Volgens Paypal ontstaan er dankzij het openzetten van zijn techniek nu allerlei nieuwe initiatieven zoals Twitpay, een dienst waarmee je via Twitter microbetalingen kunt doen aan andere twitteraars. Of Storenvy, een social shop community waarmee je gratis je eigen webwinkeltje begint.

Veel van deze startups zijn bij Innovate aanwezig en we zullen ons best doen er zoveel mogelijk te interviewen om een goed beeld te krijgen van hoe de api van Paypal nu echt nieuwe mogelijkheden biedt. Daarnaast zijn er interviews gepland met Osama Bedier (VP Product Development), Naveed Anwar (Sr. Director of Paypal Developer Network) en Amina Belghito (Sr. Manager Strategy & Business Development at Paypal).

Als je vragen hebt voor één van deze heren en dame, of aan één van de startups of Paypal developers, laat het me dan weten in de comments onder deze post of via een Twitterreply naar @marjolijn!