Paypal neemt Israëlische startup over die toekomstige malware kan voorspellen

PayPal heeft weer een nieuwe zet gedaan om de veiligheid van zijn betaaldiensten te optimaliseren. Het bedrijf neemt een Israëlische startup over die de ontwikkeling van toekomstige malware kan voorspellen, dat meldt PayPal via de website.

De overname van CyActive, zoals de startup heet, is onderdeel van een groter plan. PayPal heeft besloten om een cyber security center te openen in Israël, waarmee het de veiligheid van de betaaldienst verder wil optimaliseren. De CTO van PayPal, James Barrese, verwacht in Israël gebruik te kunnen maken van nieuwe baanbrekende technologieën.

Located in one of the world’s top cybersecurity hubs, this new security center will allow us to tap into the country’s cutting-edge technology and top cybersecurity talent.

Om het nieuwe cyber security center van een kickstart te voorzien heeft PayPal de Israëlische startup CyActive overgenomen voor 60 miljoen dollar. CyActive is een startup op het gebied van cyber security en is gespecialiseerd in het voorspellen van de ontwikkeling van malware. Via specifieke algoritmes weet het bedrijf te voorspellen hoe malware zich ontwikkeld, waardoor het tijdig kan ingrijpen en schade kan voorkomen.

cyactive

Barrese geeft aan dat PayPal met de overname direct een nieuwe technologie kan toevoegen aan het security platform van het bedrijf. Met de algoritmes om de ontwikkeling van malware te voorspellen is PayPal in staat om cyberaanvallen te voorkomen, waarmee het de privacy en de bescherming van zijn gebruikers kan waarborgen.

Het is echter niet de eerste keer dat PayPal een security center in Israël opent. Eerder opende PayPal al het Fraud & Risk Detection Center in Tel Aviv. Volgens Barrese blijven de vestigingen naast elkaar bestaan en biedt het PayPal de kans om te streven naar de ‘ultieme’ veiligheid.