Pebble focust zich verder op sport en gezondheid met nieuwe productlijn

Pebble heeft twee nieuwe smartwatches gelanceerd: de Pebble 2 en de Pebble Time 2. Het zijn de opvolgers van de allereerste Pebble met een zwartwit-scherm en de Pebble Time met een kleurenscherm. Daarnaast komt het bedrijf met een wearable voor hardlopers: Pebble Core. Traditiegetrouw zijn de nieuwe producten in eerste instantie verkrijgbaar via Kickstarter.

Met alle producten richt de smartwatchfabrikant zich vooral op toepassingen op het gebied van sport en gezondheid. De afgelopen maanden focuste het bedrijf hier al op met software en nu dus ook met hardware. Logisch, want Fitbit heeft er veel succes mee en ook bij de Apple Watch is het één van de belangrijkste toepassingen.

Pebble Core

Pebble Core

De Pebble Core is een compleet nieuw product dat speciaal is ontwikkeld voor hardlopers. Hij trackt je hardlooptempo en -route via gps en kan synchroniseren met de meeste populaire hardloop-apps. Je kunt er muziek op luisteren via Spotify, zonder dat je je telefoon mee hoeft te nemen. Dit werkt gewoon met normale koptelefoons via een normale koptelefoonaansluiting. Het apparaatje kan verbinding maken met je smartphones en diverse diensten via mobiel internet. Je moet er dan wel een simkaart instoppen.

Handige extra functies zijn onder meer dat je onderweg voicememo’s kunt opnemen of een noodsignaal met locatie kunt versturen naar vrienden of familie. De batterij gaat tot 9 uur mee, ook als je gps gebruikt en muziek luistert. Pebble Core is via Kickstarter verkrijgbaar voor 69 dollar. Er is een witte en zwarte versie. Het duurt nog wel voor je hem echt kunt gaan gebruiken, want hij wordt pas in januari volgend jaar verstuurd.

Pebble 2

Pebble 2

De Pebble 2 is de meest betaalbare smartwatch die Pebble heeft. Voor 99 dollar krijg je een waterdichte smartwatch met een zwartwit-scherm. Grote vernieuwingen ten opzichte van de eerste Pebble zijn de toevoeging van een hartslagmeter en een microfoon voor stemopdrachten.

Hij werkt samen met iOS en Android en de bestaande apps voor de originele Pebble blijven gewoon werken. De accu gaat een week mee. De behuizing is gemaakt van plastic en hij is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.

Pebble Time 2

Pebble Time 2

De Pebble Time 2 is de nieuwe luxere smartwatch van Pebble. Hij is gemaakt van roestvrij staal en is beschikbaar in goud, zilver en zwart. Het kleurenscherm, dat nog steeds e-papertechnologie gebruikt, is de helft groter en heeft een hogere resolutie dan dat van zijn voorganger. De accu gaat maar liefst 10 dagen mee. Verder is hij, net als de Pebble 2, uitgerust met een hartslagmeter en microfoon.

De Pebble Time 2 is verkrijgbaar vanaf 169 dollar en wordt vanaf november verstuurd. Dat is twee maanden later dan de Pebble 2, die al in september op je deurmat kan liggen.