Pebble komt geld tekort en ontslaat kwart personeel

Slecht nieuws voor smartwatchfabrikant Pebble. Het bedrijf ontslaat een kwart van zijn personeel, zo’n 40 mensen. De reden is simpel: het bedrijf komt geld tekort.

Aan Tech Insider vertelt oprichter Eric Migicovsky, dat zijn bedrijf het afgelopen jaar, na een tweede succesvolle Kickstarter-campagne, zo’n 26 miljoen dollar heeft opgehaald bij investeerders. Dat klinkt als veel geld, maar eigenlijk had het bedrijf meer nodig om door te groeien.

Pebble was één van de eerste bedrijven die een smartwatch op de markt bracht die samenwerkt met smartphones. Het bedrijf liep daarmee voor op bedrijven als Samsung en Apple. Een jaar geleden maakte het bedrijf bekend 1 miljoen smartwatches te hebben verkocht. Hoeveel er daar het afgelopen jaar (met de Apple Watch als belangrijke concurrent op de markt) bij zijn gekomen is onbekend.

Het komende jaar wil Pebble vooral investeren in de fitnessmogelijkheden van zijn horloges. Volgens Migicovsky ziet hij veel enthousiaste reacties van gebruikers op de onlangs gelanceerde app Pebble Health.

Vorig jaar spraken we met de Nederlandse Pebble-ontwikkelaar Martijn Thé.