Pebble kondigt aanstaande dinsdag nieuw model aan met kleurenscherm

Pebble heeft op de website van het bedrijf een count-down geplaatst waaruit blijkt dat aanstaande dinsdag 24 februari om 10 uur ’s ochtends (Amerikaanse tijd) het nieuwe model gepresenteerd gaat worden van de smartwatch.

Pebble werkt al langere tijd aan de hardware en de software voor een nieuw model, maar tot nu toe bleef het een raadsel hoe het nieuwe model eruit zou komen te zien. Ondanks dat Pebble nog niets heeft onthuld rondom het nieuwe model, claimt 9to5Mac op basis van anonieme bronnen al te weten hoe het nieuwe model eruit gaat zien.

Volgens de bronnen zal de nieuwe smartwatch een stuk ‘slanker’ zijn dan het huidige model. Daarnaast zal de nieuwe smartwatch uitgerust worden met een dunner en breder kleurenscherm. Het slankere design zal geen gevolgen hebben voor de batterijduur, zo meldt het medium.

pebble countdown

Daarnaast krijgt de Pebble eindelijk de beschikking over een ingebouwde microfoon, waardoor er een nieuwe wereld opengaat voor Pebble-apps ontwikkelaars. Derde partijen kunnen vanaf nu apps ontwikkelen voor de Pebble op basis van spraakherkenning met de software van Nuance.

Voor het nieuwe model maakt Pebble gebruik van een nieuw mobiel besturingssysteem, wat vanaf ‘de grond’ is opgebouwd voor de smartwatch. Zo krijg je onder andere de beschikking over een tijdlijn op de smartwatch waarin je direct al je notificaties kunt checken.

Een hartslagmeter zit overigens nog niet ingebouwd in het nieuwe model, maar volgens de bronnen wordt hier wel aan gewerkt door Pebble. Hoe veel de nieuwe smartwatch gaat kosten is nog niet bekend.