Pebble Time-bezitters kunnen hun smartwatch voortaan bedienen met hun stem

Pebble Time Steel

Goed nieuws voor bezitters van de smartwatch PebbleTime: na een update mogen apps gebruikmaken van de ingebouwde microfoon om te dicteren. Dit betekent dat ondersteunde apps met je stem bediend kunnen worden. Hartstikke handig, maar we kunnen deze functie pas gebruiken zodra de eerste ontwikkelaars ermee aan de slag zijn gegaan.

De stemfunctionaliteit geldt namelijk alleen voor apps: de hoofdinterface van de Pebble Time kan niet met je stem worden bediend. Daarnaast lijkt de dicteerfunctie vooral bedoeld voor specifieke momenten, waarop je bijvoorbeeld een bericht wil inspreken. Deze boodschap kan door de Pebble Time worden omgezet naar tekst, waardoor je met jouw stem bijvoorbeeld een e-mail, sms-bericht of WhatsAppje kunt schrijven.

Pebble werkt samen met Nuance om dicteren aan smartwatch-apps toe te voegen. De bedrijven hebben samen een speciale API uitgebracht, die iedere Pebble-ontwikkelaar mag gebruiken. Dat belooft een hoop: Nuance is verantwoordelijk voor de stemtechnologie achter veel krachtige diensten, waaronder naar verluidt ook Siri op iOS.

Het zal nog even duren tot apps met stemondersteuning voor de Pebble worden uitgebracht. De nieuwe functie is deze week beschikbaar gesteld voor de Pebble Time en Pebble Time Steel, terwijl de Pebble Time Round moet wachten tot 8 november. Het is nu afwachten totdat de eerste ontwikkelaars hiermee aan de bak gaan in hun apps.