De Pebble Watch brak alle crowdfunding records

Deze week hebben we in Fundrush een overzicht gegeven van de meest succesvolle crowdfunding projecten. Maar er kan er maar één de beste zijn. En dat is zonder twijfel de Pebble Watch. Bijna 69.000 backers op Kickstarter hebben samen 10.266.845 dollar bij elkaar gebracht om dit horloge werkelijkheid te zien worden.

De Pebble Watch is een horloge wat je naar eigen wens kunt gebruiken. Je kunt hem gebruiken als normaal horloge, maar ook als sporthorloge of om je mail te lezen. De Pebble is namelijk een horloge met apps.

In de Watch Store zijn apps beschikbaar die allemaal speciaal voor dit horloge gemaakt zijn. Afhankelijk van welke app je activeert, geeft het horloge een overzicht van je belangrijkste meldingen, werkt het horloge als fietscomputer, of bestuur je je muziekinstallatie met je horloge. Omdat Pebble een SDK beschikbaar heeft gesteld, komen hier steeds nieuwe apps bij en zijn de mogelijkheden groot.

Deze apps en alle verschillende mogelijkheden die je hebt, zijn uniek voor een horloge. Samenwerking met je Android smartphone of met je iPhone is voor dit horloge geen probleem. Tel daar een mooi design bij op en het is dan ook geen verrassing dat dit product het zo goed gedaan heeft op Kickstarter. Het is een uniek product.

Net als alle crowdfundingprojecten waren er ook hier problemen met de levering. De Kickstartercampagne van de Pebble was in mei 2012 afgelopen, waarbij nog een levertijd van september 2012 voorspeld werd. Dit liep door vele problemen echter snel op. Vanaf januari dit jaar zijn de meeste horloges dan toch verscheept. De laatste horloges zijn echter pas in juli verzonden. Zelfs bij de meest succesvolle campagne ooit kan dus niet alles goed gaan.

fundrush_banner