Peekster is de Shazam voor offline media: maar heb je dat echt nodig?

Het gaat steeds slechter met kranten en andere geprinte media. Dat betekent echter niet dat helemaal niemand ze meer leest. Maar wat als je een fascinerend geprint artikel online met je vrienden wilt delen? Hoe kun je een fysiek artikel delen in deze internet-wereld?

Dat moeten de makers van de dienst Peekster althans gedacht hebben. Met de dienst kun je met behulp van je smartphone een artikel scannen waarna deze apps een web-versie van het betreffende artikel voor je zoekt. Vanaf daar kun je verder lezen op je mobiele apparaat, het artikel delen of het artikel bewaren. Een soort Shazam voor offline media dus.

Je kunt je echter afvragen wat de toegevoegde waarde van Peekster is. Als je de titel van het bericht namelijk even op Google intypt, de link opent en vervolgens op de alomtegenwoordige deellink bij het artikel klikt (om het te versturen naar Twitter, Facebook, Pocket of Instapaper), dan heb je hetzelfde resultaat – en waarschijnlijk nog sneller ook.

Peekster is de oplossing voor een ontzettend specifiek probleem – als het al een probleem genoemd kan worden. Heb je echt een app nodig om de titels van artikelen te scannen zodat je ze niet in Google hoeft in te voeren?