‘Personal Theater’ Glyph verbrijzelt alle Kickstarter-records

Slechts vier luttele uurtjes waren er nodig. In die 240 minuten wist het ‘persoonlijke theater’ Glyph van fabrikant Avegant zijn doel van $250.000 te behalen op Kickstarter. Geen virtual reality of slimme bril, maar een systeem gericht op het consumeren van films of series.

Een headset, gecombineerd met een display dat gebruik maakt van de nieuwe ‘Virtual Retina Display’-technologie, met een prijskaartje van $499. De Glyph in een notendop.

Maar als we verder in die ‘Virtual Retina Display’-techniek gaan kijken, wordt pas duidelijk hoe innovatief de Glyph echt is. De headset maakt namelijk geen gebruik van een daadwerkelijk scherm, maar projecteert zijn video’s direct op het retina van de drager via een combinatie van LED’s en spiegels.

glyph3

Het zorgt volgens de makers van Glyph voor een veel betere en realistischere weergave van beelden, omdat de headset op deze manier feitelijk de werking van de ogen nabootst en zij dus minder bezig zijn met focussen op een scherm.

De Glyph werkt ‘out-of-the-box’ al samen met een breed scala aan audio en video bronnen, zoals de Xbox, PlayStation, smartphones en laptops via een HDMI/HML-kabel.

glyph_smartphone

Intussen is de Glyph hard op weg om het dubbele van hun doel op te halen op Kickstarter. De headset moet in april op de markt verschijnen.