Philips komt met eerste OLED 4k-televisie met Ambilight

Philips 901F

Inmiddels heeft iedereen ze wel eens gezien: de Philips Amiblight televisies waarbij je muur en kamer meekleuren met het beeld van je televisie. Zeker voor de mensen die helemaal op willen gaan in de series en films die ze kijken een fantastische uitvinding. Maar juist die mensen willen natuurlijk ook een fantastische beeldkwaliteit. En daarom is de aankondiging van de Philips 901F op de IFA in Berlijn zulk goed nieuws.

Deze Ambilight televisie bevat namelijk een OLED-scherm met 4K-resolutie. Prachtig beeld en Ambilight komen daarmee samen in één apparaat. Als je ook nog eens een huis vol Philips Hue-lampen hebt, is dat helemaal de ultieme manier van televisie kijken. Je kunt je lampen dan namelijk mee laten kleuren met je tv!

Ook aan het geluid is bedacht: er zit een ingebouwde soundbar in de tv met 6 speakers aan de voorkant en een speciale speaker voor de bas aan de achterkant. Uiteraard kun je er ook je eigen geluidssysteem op aansluiten, maar dat is dus niet nodig.

Er komt voorlopig maar één versie van de Philips 901F op de markt met een doorsnede van 55 inch. Hij draait op Google’s Android TV. De grote vraag is natuurlijk: hoe betaalbaar is zo’n televisie? Dat kon fabrikant TP Vision (die de eigenaar zijn van het merk Philips voor de productie van televisies) nog niet vertellen, want de prijs wordt later pas bekend. Wel is het de bedoeling dat hij nog dit jaar in de verkoop gaat. Begin maar vast met sparen…