Philips Avent lanceert nieuwe uGrow Smart Baby Monitor

Vorig jaar werd de nieuwe smart baby monitor van Philips al aangekondigd tijdens IFA, maar pas dit jaar werd het product officieel gelanceerd. Met de monitor kun je overal ter wereld via een app naar een livestream vanuit je babykamer kijken.

Natuurlijk is de baby monitor niet alleen voor ouders bedoeld die vaak op reis gaan, maar is hij ook handig als je gewoon thuis op de bank zit. Via een app kijk je altijd in het bedje van je kind, zodat je zeker weet of deze nog lekker ligt te slapen.

De uGrow serie van Avent moet een serie slimme producten worden die allemaal met elkaar te verbinden zijn. Zo kun je straks in één app mogelijk meerdere baby gadgets tegelijk besturen. De monitor maakt verbinding via een WiFi, 3G of 4G verbinding, en schakelt zelf over op een ander netwerk wanneer het signaal verzwakt. Zo weet je zeker dat je nooit je verbinding met de baby verliest.

14895732882_ec9d1a9668_b

Volgens de productmanager van Avent die we deze week spraken in Berlijn, komen er nog diverse nieuwe ‘baby tech’ producten van Philips op de markt de komende tijd.

It is a very exciting market, a lot of stuff is happening. Look at Intel, Sproutling and many others. Baby tech will be a lot more important at next year’s IFA.

Nederlandse consumenten zullen nog wel even op de introductie van het nieuwe Philips Avent product moeten wachten, vooralsnog komt de uGrow volgende maand alleen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op de markt. Een Nederlandse verschijningsdatum is op dit moment nog niet bekend.