Philips Hue krijgt volgende maand ondersteuning voor Apple HomeKit

Philips gaat volgende maand de integratie van zijn Hue-lampen met Apple’s HomeKit aankondigen, schrijft 9to5Mac. Hiervoor komt er een speciale Philips Hue-bridge op de markt, die je lampen verbindt met het Homekit-systeem en waarschijnlijk 60 euro gaat kosten. Bestaande gebruikers zouden, in tegenstelling tot eerdere geruchten, geen nieuwe bridge te hoeven kopen, omdat de bestaande versie een software-update krijgt.

Philips Hue is één van de eerste producten die gaat samenwerken met HomeKit van Apple. De ontwikkeling van producten voor het systeem verloopt tot nu toe nog erg langzaam. Dat zou onder meer komen door strenge veiligheidseisen van Apple, schreven we eerder al.

Philips zou tegelijk met de HomeKit-ondersteuning ook een aantal nieuwe lampen op de markt brengen. Het zou onder meer gaan om de Philips Hue Color Ambiance, die een grotere lichtsterkte heeft dan de oude lampen (800 lumen i.p.v. 600 lumen) en kleuren beter weer zou geven. Ze zouden beschikbaar in twee versies met verschillende fittings: E27 and GU10. De prijs zou vergelijkbaar zijn met de huidige Hue-lampen.

Vorige maand lanceerde Philips ook al een nieuw Hue-product: de Hue-dimmer. Deze is aan te sluiten op het Hue-systeem door hem te verbinden met een Bridge, maar werkt ook zelfstandig samen met maximaal 10 Hue-lampen. Ook kwam de Philips Hue Lightstrip Plus op de markt: een LED-strip die kan worden verlengd tot maximaal 10 meter en een stuk feller kan branden dan zijn voorganger.