Philips introduceert nieuwe Hue Ambiance-lampen die Apple’s HomeKit ondersteunen

Philips-Hue

Philips gaat zijn lijn met Hue-lampen verder uitbreiden. Dat kondigde het bedrijf gisteren aan. Het gaat vooral om complete lampen met armatuur: de Philips Hue White Ambiance Wellner en de Wellness-tafellampen.

De lampen komen met een traditionele A19-lamp van 800 lumen, waarbij je de witte kleur zelf kunt aanpassen. Zo kun je de lampen warmer of juist koeler maken, maar ook de felheid aanpassen. De lampen werken samen met onder meer Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Home, Nest en Samsung SmartThings.

Ook is er een nieuwe kaarslamp met een kleinere fitting. Deze E12-fitting is volgens Philips onder meer geschikt voor een ventilator aan het plafond met een lamp, een kroonluchter en voor decoratieve tafellampen. De lichtbron biedt 450 lumen.

Verschillende soorten licht

“Om het simpel te zeggen: je kunt met één lamp al je dagelijkse activiteiten ondersteunen”, zegt Mark Cieri, vice president en general manager van Home Systems bij Philips Lighting. “Kies voor koel daglicht bij je koffie ’s ochtends om energie te krijgen voor de rest van je dag. Help je kind focussen op zijn huiswerk met een fel wit licht. En kies ’s avonds een gezellige ambiance tijdens het eten met een warm licht.”

De White Ambiance kaarslamp is te koop voor 30 euro. De Wellness- en Wellner-lampen kun je vanaf 100 euro in huis halen.