Philips introduceert draadloze koptelefoon voor slechthorenden

Of je nu wat ouder bent of je gehoor gewoon flink achteruit is gegaan door overmatig concertbezoek: Wanneer je regelmatig moeite hebt om de televisie nog goed te kunnen verstaan is er nu een fraaie, draadloze oplossing bedacht. Met de Philips AudioBoost hang je namelijk gewoon een koptelefoon om je nek als je een film of TV programma aan het bekijken bent.

De AudioBoost SSX5001 is speciaal ontwikkeld voor oudere mensen, maar kan ook door alle mensen gebruikt worden die om wat voor reden dan ook niet meer zo goed horen. Zo kun je het audiovolume aan elke kant apart afstemmen op jouw gehoor aan dat bewuste oor. De koptelefoon is zo ontworpen dat je tegelijkertijd ook nog een (lees)bril op kunt zetten.

Philips_AudioBoost_TV_headphones_SCC5001_Image 3

Via een transmitter die je direct aansluit op je televisie wordt het geluid doorgestuurd naar de draadloze headset. Je hebt dus geen draden meer door de kamer liggen, en je partner of huisgenoten kunnen gewoon naar het normale geluid van de TV luisteren. De koptelefoon heeft een batterijduur van 10 uur dus je kunt er ook makkelijk een hele dag mee doen. Gebruik je hem niet, dan zet je hem gewoon even uit of leg je hem op de bijgeleverde oplader.

Speciale aandacht is besteed aan het draagcomfort van de headset, hij heeft een lichtgewicht design en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Daarnaast beschikt het device over een zogenaamde ‘ambient functie’: Zo kun je de headset gewoon dragen zonder dat je je daarmee helemaal afsluit voor de wereld om je heen. Wel zo handig als je nog een gesprek wilt voeren met iemand anders in de kamer tijdens het TV kijken.

Je kunt tot vier verschillende headsets tegelijk koppelen aan je televisie, en voor stellen die graag allebei een AudioBoost willen dragen is er een aantrekkelijke packagedeal van 2 koptelefoons verkrijgbaar voor €299. Een losse Philips AudioBoost SSC5001 kost €199,99 en is vanaf dit najaar verkrijgbaar.

Philips_AudioBoost_TV_headphones_SCC5001_Image 1