‘Philips komt met bewegingsdetector voor Philips Hue’

Philips Hue, het smart home-verlichtingssysteem van Philips, krijgt er binnenkort wellicht een handige toevoeging bij: een bewegingsdetector. Dat zou blijken uit een verzoek dat het bedrijf heeft ingediend bij de Federal Communications Commission (FCC), het overheidsorgaan dat gaat over communicatie tussen apparaten. De documenten werden gespot door Dave Zatz.

The Verge schrijft dat het apparaat voor 44 dollar werd aangeboden bij de online retailer Alza. De betreffende pagina waar het naar verwijst geeft echter inmiddels een foutmelding. Voordat dat gebeurde wist The Verge wel wat details over het apparaat af te lezen. Zo zou de bewegingsdetector een blikveld van 100 graden hebben.

Met een eigen bewegingsdetector wil Philips het voor gebruikers van Philips Hue-lampen waarschijnlijk eenvoudiger maken in een keuze voor aanvullende apparaten. Nu moeten gebruikers een apparaat van een andere fabrikant kopen als ze een bewegingssensor aan hun lamp willen koppelen. Deze variant van Philips zou werken met het gebruikelijke ZigBee-protocol.

Op de pagina van retailre Alza zou gestaan hebben dat het apparaat vanaf september geleverd wordt, maar of dat ook echt gaat gebeuren is nog even afwachten.