Philips komt met LED-navigatiesysteem voor supermarkten

Philips heeft een uniek systeem ontwikkeld dat ervoor moet zorgen dat je nooit meer eindeloos door de supermarkt hoeft te dwalen. Het bedrijf komt namelijk met LED-verlichting die ervoor zorgt dat je navigatie kunt gebruiken tijdens het vullen van je boodschappenkarretje.

Het indoor navigatiesysteem werkt met LED-verlichting en is tot op een meter nauwkeurig. Elke lamp stuurt zijn eigen code uit, die niet zichtbaar is voor het menselijk oog, maar wel opgepikt kan worden door de camera op je smartphone. Handig, want zo kan de bijbehorende app je vertellen waar de ingrediƫnten voor je avondmaaltijd te vinden zijn en hoef je dus niet meer te zoeken.

De vondst van Philips zorgt er niet alleen voor dat je sneller items van je boodschappenlijstje kunt strepen. De LED-verlichting zou namelijk vijftig procent minder energie verbruiken dan traditionele verlichting. Het Franse Carrefour zet de techniek als eerste in en start in Lille. Andere Europese en Amerikaanse winkels volgen de komende maanden vermoedelijk snel.