Philips presenteert slimme tandenborstel die je feedback geeft

Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected

Vrijwel alles wordt tegenwoordig slim gemaakt, en waarom zou mondhygiëne achterblijven? Dat lijkt Philips ook te denken, want zij presenteerden vandaag tijdens IFA 2016 een slimme tandenborstel.

Bijzonder aan de Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected is dat je feedback krijgt over je poetsgedrag. Daarnaast zorgt de bijbehorende app dat je tijdens het poetsen stap-voor-stap-begeleid wordt. De tandenborstel is daarvoor uitgerust met sensortechnologie en wordt via bluetooth aan de Sonicare-app gekoppeld.

In de app kun je na het poetsen een 3D-weergave van je eigen mond zien en zo kijken waar je nog kunt verbeteren. En die informatie kun je ook uitwisselen met tandartspraktijken via de HealthSuite, zodat mondhygiënisten kunnen vertellen welke gebieden in je mond nog speciale aandacht nodig hebben.

Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected

Je eigen hart en baby

Philips deed op de IFA nog meer aankondigingen, namelijk over Heart Health. Dit programma is gebaseerd op een app en richt zich op het verminderingen van levensstijlgerelateerde risicofactoren voor hart- en vaatziektes. Als gebruiker krijg je een eigen plan op basis van jouw gezondheidsprofiel en de medische richtlijnen. Niet alleen wordt er gekeken naar lichaamsbeweging en voeding, maar ook naar de samenhang tussen alle factoren. Zo krijg je betere ondersteuning bij het aanpassen van je levensstijl.

Ook interessant is het uGrow-platform. Dit platform verzamelt alle gegevens van diverse slimme apparaten, bijvoorbeeld een slimme babymonitor, die gecombineerd worden met informatie over bijvoorbeeld voedings- en slaappatronen. Op die manier krijg je persoonlijke feedback en advies over wat je kunt verwachten als ouder, maar ook de verzekering dat je kind zich normaal ontwikkelt. De verzamelde informatie kan ook doorgestuurd worden aan de huisarts of de kinderarts via Philips HealthSuite, voor betere medische besluitvormingen.