PhoneDrone: verander je smartphone in een drone

Als het goed is beschikt je huidige smartphone over een sterke processor en meerdere sensoren, dus waarom zou je daar nog een keer voor gaan betalen bij het kopen van een drone? Dat is precies hoe PhoneDrone erover dacht, want zij laten je je eigen smartphone gebruiken als het brein van je drone.

De PhoneDrone is ontwikkeld door het Indiase bedrijf xCraft. Je kan de PhoneDrone op verschillende manieren laten vliegen. Zo kan je via de applicatie een route instellen, die de drone automatisch zal volgen. Als je nog een smartphone of tablet bij de hand hebt, kan je deze gebruiken om de drone te besturen via wifi. Daarnaast is het ook mogelijk om mee te kijken met de PhoneDrone via een livestream.

Als je dus nog een extra mobiel apparaat op zak hebt, kun je ook de ‘Follow Me’ functie inschakelen, zodat de drone bij jou en je tweede device in de buurt blijft. De PhoneDrone werkt met de iPhone 4s en hoger en ook met de meeste Android-toestellen. Je kunt de drone als het ware helemaal opvouwen, zodat ‘ie makkelijk mee te nemen is. De drone heeft een vliegduur van 20 tot 25 minuten.

xCraft is op dit moment bezig om een systeem te ontwikkelen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je drone ergens tegenaan botst. Je kunt de PhoneDrone steunen via Kickstarter.