Pi kan je telefoon vanaf een kleine afstand draadloos opladen

Pi-draadloos-opladen

Dat draadloos opladen tegenwoordig een ding is, is fijn. Maar je moet nog steeds je telefoon op een speciale ondergrond leggen, wil je dat deze opgeladen wordt. De Pi wil daar verandering in brengen. Dit apparaat laadt namelijk je telefoon op als deze in de buurt ligt, schrijft Engadget.

Volgens het bedrijf zelf is Pi het eerste product waarmee je apparaten draadloos kunt opladen die naar de markt is gekomen. Het apparaat maakt gebruik van inductie. Door een speciaal algoritme is het mogelijk om een magnetisch veld om het apparaat heen te plaatsen. Daardoor hoef je je telefoon niet op de oplader te leggen, maar kun je hem er naast plaatsen.

Meerdere telefoons

Het apparaat laadt je telefoon al op als deze op ongeveer 30 centimeter afstand ligt. Aan welke kant je hem ligt, maakt niet uit. En het mooie is: je kunt er meerdere tegelijkertijd mee opladen. Het maakt zelfs niet uit om wat voor telefoon het gaat: iPhones, Samsung-telefoons en zelfs een grote iPad kan er mee opgeladen worden.

Voorwaarde is wel dat ze een magnetisch oplaadhoesje hebben, of dat er een functie voor draadloos opladen in ingebouwd zit. Het apparaat kan vier telefoons op maximale snelheid opladen. Plaats je er meer bij, dan gaat het langzamer.

De Pi is nu nog niet te koop, maar je kunt er al wel een reserveren via de website van het bedrijf. De prijs moet uiteindelijk onder de 200 dollar liggen. De eerste 314 mensen (Pi staat in de wiskunde voor ongeveer 3,14) die het apparaat reserveren, krijgen 50 euro korting.