‘Pinterest wordt steeds populairder bij mannen’

Pinterest heeft bekendgemaakt dat het sociale netwerk is gegroeid naar 150 miljoen actieve gebruikers. De aanwas van nieuwe leden komt volgens CEO Ben Silbermann voornamelijk van mannen. Van de nieuwe gebruikers die zich vandaag de dag aanmelden is 40 procent man. Een jaar geleden was dat aantal volgens Silbermann nog minder dan 25 procent.

Het aantal van 150 miljoen actieve gebruikers is een mijlpaal voor het sociale netwerk, dat in 2010 werd opgericht. Onder een actieve gebruiker rekent het netwerk iemand die minstens één keer per maand gebruik maakt van de dienst. Dat gebeurt voornamelijk in de Verenigde Staten: 70 miljoen van de actieve gebruikers komt daar vandaan. De overige 80 miljoen leden komen uit andere delen van de wereld.

Het sociale netwerk probeert zich te profileren als een plek waar je voor je eigen inspiratie, ideeën en dingen die je leuk vindt. Het heeft te maken met een concurrentie van andere sociale media, zoals Instagram, Twitter en Snapchat.

Deze zomer werd rondom Snapchat hetzelfde aantal actieve gebruikers hebben genoemd. Twitter zou er 10 miljoen minder hebben: 140 miljoen. Deze cijfers zouden echter betrekking hebben op de dagelijkse actieve gebruikers, niet de maandelijkse. Per maand zouden op Twitter meer dan 300 miljoen mensen inloggen. Instagram zei deze zomer de mijlpaal van een half miljard maandelijkse gebruikers bereikt te hebben.