Pinterest Lens: Een soort Shazam maar dan voor voorwerpen

Pinterest Lens

Het sociale netwerk Pinterest introduceert een soort Shazam voor objecten, met de naam Lens. Deze nieuwe tool scant objecten in de wereld om je heen via je de camera van je smartphone en zoekt  gerelateerde pins voor je op. Richt je camera op eten, meubels, kleding of schoenen en Pinterest laat foto’s zien waarvan hij denkt dat ze gerelateerd aan elkaar zijn.

Pinterest co-founder Evan Sharp gaf een demonstratie en gebruikte Lens om een granaatappel te detecteren. Pinterest kwam terug met gerelateerde foto’s van granaatappel brood, sandwiches en tips hoe je het beste een granaatappel kunt pellen.

De introductie van Lens heeft Pinterest naar een nieuwe vorm van zoekresultaten, maar ook inspiratie geleid, zegt het bedrijf. Wanneer je bijvoorbeeld een trui vastlegt met de tool, gaat de app op zoek naar pins waarop de trui in verschillende stijlen te zien is. Eigenlijk kun je Lens zien als een zoekmachine die je gebruikt wanneer je niet op de woorden komt om te omschrijven wat je wilt zoeken.

Shop The Look

Lens is een onderdeel van meerdere nieuwe updates van Pinterest. Gerelateerde foto’s kun je nu ook vinden door op de witte cirkel te klikken rechtsonder op elke pin. Daarnaast heeft het bedrijf ‘Shop The Look’ geïntroduceerd. Een tool die items identificeert in pins en een link geeft naar de desbetreffende webshop waar je het item kunt kopen.

Pinterest Lens is tot nu alleen in de VS beschikbaar voor iOS en Android. De nieuwe tool zit voorlopig ook nog in zijn testfase.