Pixie maakt een spel van het zoeken naar je verloren spullen

Pixie

Spullen kwijtraken is altijd vervelend, maar gelukkig zijn er tal van trackers op de markt die je ze gemakkelijk terug laten vinden. Ze werken goed, maar erg interessant zijn ze niet. Tenzij je Pixie gebruikt, die gisteren tijdens CES gepresenteerd werd. Deze tracker maakt van je spullen terugvinden een echt spelletje.

Pixie maakt gebruik van Bluetooth, maar ook van augmented reality. Daardoor laat je telefoon zien in welk gebied jouw spullen zijn, bijvoorbeeld je sleutels. Kom je dichtbij, dan stuurt Pixie je naar links of rechts. Een echt zoekspelletje dus, en je vindt je spullen er ook nog eens mee terug.

Heb je meerdere spullen met een tracker, dan praten ze met elkaar. Daardoor weet de app op je smartphone beter waar ze zich bevinden. Volgens de makers is het eenzelfde soort principe als GPS, maar dan zonder GPS. Je moet namelijk wel altijd dichtbij genoeg zijn om de Bluetooth-verbinding in stand te houden en die heeft slechts een bereik van enkele meters.

Pixie points

De trackers zelf heten Pixie points en lijken op een grote, dikke plectrum voor je gitaar. Een tracker heeft een accu die twaalf maanden meegaat, en is water- en stofdicht. Handig als je je sleutels kwijtraakt in de regen bijvoorbeeld.

De Pixie koop je per twee voor 49 dollar. Hier zit ook een hoesje bij voor je iPhone met een Pixie point ingebouwd. Ook zijn er pakketjes van vier te koop voor 99 dollar. Vanaf 25 januari gaan ze in de verkoop. Helaas zijn ze voorlopig alleen in de Verenigde Staten te verkrijgen. Of en wanneer ze naar Nederland komen, is niet bekend.