Pizza Hut laat je pizza bestellen via deze slimme sneakers

De afgelopen jaren hebben we verschillende bedrijven gezien die grappige gadgets gebruiken als marketingmiddel. En het werkt, want wij en veel andere media schrijven er regelmatig over. Nog los van hoe hard dit soort dingen rond kunnen gaan op Facebook. Zo ook vandaag, want Pizza Hut heeft weer iets geinigs bedacht: sneakers waarmee je een pizza kunt bestellen.

De zogenaamde Pie Tops zijn witte hoge basketbalsneakers (met een beetje Pizza Hut-rood erin verwerkt). In de tong zit een knop. Druk je daarop dan bestel je een pizza. Welke je bestelt, kun je vooraf instellen via de bijbehorende app. De schoenen maken namelijk via bluetooth verbinding met je smartphone.

Het is eigenlijk gewoon een Amazon Dash-button of de bestelknop die Domino’s eerder al lanceerde, maar dan in een sneaker. Supersimpel en niet per se heel nuttig (de tong van een schoen is nou niet echt een handige plek voor een knop), maar desondanks trekt het de aandacht. En dat niet alleen: ik wil eigenlijk wel een paar Pie Tops hebben!

Helaas voor mij en andere geïnteresseerden: de sneakers zijn niet te koop. Het is echt enkel een marketingstunt. Waarschijnlijk gaat Pizza Hut er nog wel een aantal weggegeven, maar hoe is niet bekend.