PlayStation doet Nintendo na en brengt PlayStation Classic op de markt

PlayStation-Classic

Nintendo speelde in 2016 handig in op onze nostalgische gevoelens, door de NES Classic Mini te introduceren. Daarna kwam er nog een SNES Mini en nu komen er zelfs NES-controllers voor je Switch. Maar niet alleen Nintendo kan op die nostalgische gevoelens inspelen. PlayStation kan dat ook. En dat is waarschijnlijk waarom Sony nu de PlayStation Classic heeft aangekondigd.

De originele PlayStation verscheen bijna 25 jaar geleden. Volgens Sony was dat ook direct het eerste game-console waar 100 miljoen exemplaren wereldwijd van werden verkocht. De kans is dan ook groot dat jij vroeger ook zo’n PlayStation had, of dat je hem wilde hebben.

Classic

En nu komt het apparaat dus terug. Net als bij de Classic-varianten van Nintendo gaat het om een kleiner exemplaar (45 procent kleiner) met 20 klassieke spellen die vooraf geïnstalleerd zijn. Het gaat onder meer om Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 en Wild Arms.

https://youtu.be/nl2h8LDq_oI

Het apparaat heeft verder hetzelfde ontwerp als die allereerste PlayStation. En ook de verpakking en de controllers zijn vrijwel hetzelfde.

Het apparaat wordt in Europa beschikbaar op 3 december voor 99,99 euro.