PlayStation is dit jaar niet aanwezig bij E3

PlayStation 4, PlayStation 5

De gamebeurs E3 gaat dit jaar een grote speler missen. Sony’s PlayStation heeft namelijk aangekondigd niet naar de beurs te komen. Dat meldt TechCrunch.

“Nu de industrie verandert zoekt Sony Interactive Entertainment naar nieuwe kansen om te praten met de gemeenschap. PlayStation-fans zijn erg belangrijk voor ons en we willen altijd innoveren, anders denken en experimenteren met nieuwe opties om gamers blij te maken”, aldus Sony in een verklaring.

“Als gevolg daarvan hebben we besloten om niet mee te doen aan E3 in 2019. We bekijken nieuwe en bekende manieren om met onze gemeenschap te praten in 2019 en kunnen niet wachten om onze plannen met jullie te delen.”

Nintendo en Microsoft

Sony is niet de enige die E3 laat voor wat het is. Nintendo heeft al jaren geen echte E3 persconferentie gehouden, maar host een livestream rondom het evenement. Ook hebben ze een grote stand waar mensen vooral spelletjes spelen. Microsoft verschijnt wel op E3 en geeft nog steeds grote shows.

Maar ook Microsoft doet steeds meer zijn eigen ding. Net als Nintendo kondigt het spellen gedurende het gehele jaar aan, op momenten die het zelf kiest. Alleen de Xbox One X werd kort besproken tijdens E3, maar veel later pas volledig aangekondigd.