PlayStation komt naar je smartphone

Na Nintendo komen er nu ook PlayStation-games voor op je smartphone. Sony kondigde vandaag aan een nieuw bedrijf te starten dat zich richt op mobiele varianten van titels die eerder al voor de PlayStation verschenen. De games moeten voor zowel iOS als Android verschijnen.

Klinkt geweldig, maar in Nederland moeten we helaas nog even wachten tot we de populaire spellen ook mobiel kunnen spelen. Sony heeft laten weten dat het nieuwe bedrijf, genaamd ForwardWorks, zich voorlopig alleen gaat richten op Japan en Azië. Wanneer en of de games ook naar andere landen komen, is niet bekend gemaakt.

Het nieuwe bedrijf wordt op 1 april opgericht – laten we hopen dat het geen grap is – wat dezelfde dag is dat Sony Computer Entertainment haar naam wijzigt naar Sony Interactive Entertainment. Op dit moment is er nog weinig bekend over de stap van Sony, maar de kans is groot dat we na 1 april meer horen.

Nintendo

Sony is overigens niet de enige die games voor consoles naar smartphones brengt. Nintendo liet in maart 2015 weten dat ze spellen voor mobiele telefoons gingen maken, en deze maand kwam de eerste uit: Miitomo. Miitomo is een sociaal platform waarin je dezelfde ‘Mii’s’ kunt maken als op de Nintendo Wii. Later dit jaar moet ook Pokémon Go uitkomen, waarin je fysiek naar buiten moet met je smartphone om Pokémon te vinden en te vangen.

Nintendo kiest er bewust voor om speciale games te ontwikkelen voor smartphones en om geen volledige games van zijn consoles beschikbaar te maken voor smartphones, tot onvrede van veel fans.