‘Pokémon Go binnen enkele dagen in Nederland’

Pokémon Go wordt binnen enkele dagen gelanceerd in Nederland. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van bronnen die bekend zijn met de planning over de verdere wereldwijde uitrol van het spel.

De app werd vorige week beschikbaar in Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Officieel is het spel nog niet beschikbaar in Azië en Europa, en dus ook Nederland, maar via een omweg is het spel voor zowel iOS als Android toch al te downloaden. Aan de hoeveelheid spelers die je in Nederland al op straat en social media tegenkomt hebben heel veel mensen daar gebruikt van gemaakt.

Succes

Ondertussen doet het spel wonderen voor het aandeel van Nintendo. Het bedrijf is sinds de lancering van het spel, nog geen week geleden, een kwart meer waard geworden. De waarde van het bedrijf steeg in totaal met 9 miljard dollar tot bijna 28 miljard dollar.

Hoeveel geld de ontwikkelaars tot nu toe aan het spel verdiend hebben is niet bekend. Hoewel het spel gratis is, kunnen spelers in-app aankopen doen om snel voordelen te halen. Later deze maand brengt Nintendo ook een wearable uit die voor 35 dollar verkocht gaat worden. Daarmee wordt het mogelijk om een melding te krijgen als er een Pokémon verschijnt, zonder dat je daarvoor de app open moet hebben staan.

Nog voordat het spel wereldwijd is uitgerold, heeft de CEO van ontwikkelaar Niantic bekend gemaakt welke updates de spelers kunnen verwachten. Zo moet het binnenkort mogelijk zijn om je Pokémon met anderen te ruilen en komen er nieuwe mogelijkheden voor Pokéstops en Gyms.