Pokémon Go vanaf nu beschikbaar op Apple Watch

Het deze zomer erg populaire spel Pokémon Go is vanaf nu ook beschikbaar voor de Apple Watch. Spelers kunnen de smartwatch vanaf nu gebruiken om voorwerpen te verzamelen en als hulpmiddel bij het vangen van Pokémon. Het horloge kan ook gebruikt worden om eieren uit te broeden en met een buddy te lopen om zo candy te verzamelen.

Ook kunnen spelers een notificatie ontvangen als er een Pokémon of PokéStop in de buurt is. Omdat het bij het spelen van het spel nog altijd de bedoeling is dat je naar buiten gaat, wordt je beweging ook gekoppeld met de apps Workout en Activiteiten.

Om daadwerkelijk Pokémon te vangen heb je nog altijd een iPhone nodig. Spelers ontvangen slechts een notificatie als er een Pokémon in de buurt is. Voorwerpen verzamelen bij een PokéStop kan wel via de Apple Watch.

Pokémon Go Plus

De Apple Watch is niet de eerste wearable waar Pokémon Go op gespeeld kan worden. Niantic, de maker van het spel, bracht eerder ook al de Pokémon Go Plus uit: een armband die via bluetooth in contact staat met een smartphone. Daarmee was het al mogelijk om het spel te spelen zonder continu naar je telefoon te staren. Met deze armband is het overigens wél mogelijk om zonder telefoon Pokémon te vangen. De twee wearables werken ook in combinatie met elkaar.