Pokémon Go spelers opgelet: op deze telefoons werkt het straks niet meer

Het lijkt inmiddels al decennia geleden dat Pokémon Go gelanceerd werd en vrijwel direct een regelrechte hype werd. Je zag iedereen op straat lopend met een telefoon in de hand, op zoek naar die ene Pokémon, zowel door jong al oud. En als je een groepje jongeren bij elkaar zag staan met die telefoon in de hand, wist je dat hier flink gespeeld en gevochten werd in de gym.

Tegenwoordig horen we een stuk minder over Pokémon Go, maar dat wil niet zeggen dat het spel verdwenen is. In 2019 werd het maar liefst meer dan 55 miljoen keer gedownload. En er zijn een hoop gebruikers die het nog steeds dagelijks spelen.

Update Pokémon Go

Daar gaat misschien wel verandering in komen door de nieuwste update die gaat plaatsvinden. Gebruikers met een verouderde telefoon, zowel een Android als iPhone, hebben pech. De update die in oktober plaats zal vinden zorgt er namelijk voor dat het spel niet meer te spelen is op een aantal oudere telefoons. Dit gaat om de toestellen die draaien op Android 5.o, ook wel bekend als Lollipop.

Maar ook iPhone-gebruikers hebben pech. Na de update in oktober heb je minimaal een iPhone 6S nodig. Ook besturingssystemen met iOS 10 en 11 werken dan niet meer met het spel. Dit heeft alles te maken met de grootte van het spel. “De iPhone 5s en 6 hebben slechts 1GB aan werkgeheugen. We willen de ontwikkeling van nieuwe functies niet inperken, terwijl de meerderheid van onze spelers snellere telefoons hebben”, vertelt een woordvoerder van Niantic aan The Verge.

Afbeelding via Unsplash