Ontwikkelaar belooft privacy-issues Pokémon Go aan te pakken

De release van Pokémon Go gaat gepaard met evenveel slecht als goed nieuws voor ontwikkelaar Niantic: naast de vele positieve media-aandacht verschijnen er ook berichten over criminelen die het spel gebruiken om mensen te overvallen en hebben mensen last van spelers die Pokémon op allerlei plekken achterna jagen.

Een eind vorige week verschenen post van Adam Reeve op Tumblr deed stof opwaaien over de privacy van gebruikers. Spelers die Pokémon willen vangen, moeten zich daarvoor registreren met hun Google-account. Na de release van de game was het namelijk niet mogelijk  om je te registreren bij de Pokémon Club, de andere dienst waarmee je in kunt loggen.

De koppeling met Google valt op de iPhone in de categorie ‘volledige toegang’. Dat betekent dat Niantic in theorie bepaalde gegevens van accounts kan inzien en aanpassen, inclusief documenten uit je e-mail, Google Drive en foto’s, schrijft Reeve. Tegen Polygon zegt ontwikkelaar Niantic nu dat het behalve een naam en e-mailadres geen andere data uit Google-accounts haalt. Volgens experts zou dat ook helemaal niet mogelijk zijn, in tegenstelling tot wat Reeve beweert.

De ontwikkelaar van Pokémon Go heeft beloofd de instellingen in de iPhone-app aan te passen, waardoor je Google-account echt enkel kan worden gebruikt om in te loggen bij het spel. Op Android was het geen issue. Je kunt je eigen instellingen van diensten die je hebt gekoppeld aan je Google-account hier controleren.