De Pokémon Go hype is compleet: de app wordt meer gebruikt dan Twitter en Facebook

Dat Pokémon Go een hit is, staat buiten kijf. Maar wie had ooit gedacht dat het de grootste app ooit in de Verenigde Staten zou worden? Toch is dat exact wat er gebeurd is: het spel heeft daar meer dagelijks actieve gebruikers dan Twitter en mensen brengen meer tijd in de app door dan in die van Facebook.

Eerder maakte SimilarWeb al bekend dat de game vaker geïnstalleerd werd dan de populaire dating-app Tinder, nu vertelt het bedrijf ons dat het de grootste app ooit is. Afgelopen maandag had het spel meer dagelijkse actieve gebruikers dan Twitter: 5,92 procent van de Amerikaanse Android-gebruikers speelt Pokémon dagelijks.

Pokemon Go installaties

Opvallend is ook dat het spel veel geïnstalleerd wordt in landen waar Pokémon Go nog helemaal niet uit is. Vooral Nederland blijkt groot fan te zijn van het spel: naast Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten – waar het spel al uit is – hebben wij de meeste installaties van het spel. 6,83 procent van de Nederlandse Android-gebruikers heeft Pokémon Go al op zijn telefoon staan. Het spel is hier echter alleen via een omweg te downloaden, al zou het hier binnen enkele dagen moeten verschijnen.

Pokémon Go breekt records

Als we alleen naar het aantal dagelijkse actieve gebruikers kijken, dan is Pokémon Go het grootste spel voor smartphones ooit in de Amerikaanse geschiedenis. Dit blijkt uit data van SurveyMonkey. En met die titel schiet het spel Candy Crush, Clash Royale, Minecraft en Slither.io voorbij.

Maar niet alleen actieve gebruikers tellen mee voor het succes van een spel. Ook hoe lang mensen in het spel doorbrengen en hoe ze er mee omgaan is belangrijk voor een app. En ja, ook hier breekt Pokémon Go records. Volgens SensorTower zitten we namelijk langer Pokémon te spelen dan dat we in de Facebook-app doorbrengen. Verschil is natuurlijk wel dat Facebook veel meer maandelijkse actieve gebruikers heeft en vaker geïnstalleerd is dan Pokémon Go.

Pokemon Go gebruik

Hoe lang Pokémon Go deze pieken volhoudt, is natuurlijk nog maar de vraag. Maar voorlopig zal het zijn positie nog wel behouden, zeker nu Nederland geniet van de zomervakanties en opeens alle tijd heeft om spelletjes te spelen.